L’UJI i l’Agència Valenciana de Turisme estreten els lligams per a fomentar la investigació i la innovació en el sector turístic valencià

09/06/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-avt _MG_8196in

    Acte de signatura del conveni. | FOTO: Àlex Pérez

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el president de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, han signat avui un conveni de col·laboració entre les dues entitats per a fomentar la investigació i la innovació en el sector turístic valencià, mitjançant la unió d’esforços i l’establiment de vies de cooperació durant l’any 2016. En l’acte han participat també el vicerector d’Economia i PAS, Miguel Ángel Moliner, i els catedràtics d’Anàlisi Geogràfica Regional, Diego López, i de Filosofia Moral, Domingo García-Marzá.

Les dues parts organitzaran i executaran les accions necessàries per al desenvolupament de les activitats de caràcter formatiu, investigador, innovador i de divulgació científica, com són l’elaboració d’un mapa de grups d’interès; l’adaptació del codi ètic mundial al sector turístic valencià; les jornades de turisme responsable i sostenible o l’anàlisi, diagnòstic i prognosi del turisme en l’entorn de l’aeroport de Castelló.

Després de la firma, el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha indicat que «cal pensar en el futur i incorporar una perspectiva ètica i sostenible al model de turisme que volem construir». Per a Colomer, el nou model «ha de ser respectuós amb la història i el patrimoni però, sobretot, ha de ser generador de valors, amb la construcció d’una societat d’amfitrions, amb valors morals i hospitalària».

Per la seua banda, el rector de l’UJI, Vicent Climent, ha indicat que el conveni permetrà «millorar el sector en la comunitat, amb un model de turisme ètic, responsable socialment i sostenible», i ha assegurat que l’estudi sobre els municipis de l’entorn de l’aeroport «és necessari, perquè és una infraestructura molt important i no la volem infrautilitzada, sinó vinculada amb els municipis que té més a prop».

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions