Vox UJI Ràdio inicia l'emissió d’una nova entrega del programa de divulgació científica «Semillas de Ciencia» El projecte està co-produït per l'Associació de Ràdios Universitàries i compta amb la participació d'emissores espanyoles i iberoamericanes

29/04/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Promoure a través de la cooperació amb Iberoamèrica el coneixement científic-tecnològic dels ciutadans i acostar la recerca que es realitza a un costat i un altre de l'Atlàntic són els principals objectius de la nova entrega del projecte de divulgació científica Semillas de ciencia, un espai de ràdio co-produït per l'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU) i la Xarxa de Ràdio Universitària de Llatinoamèrica i el Carib (RRULAC). 

Semillas de ciencia inicia durant el mes de maig les emissions d'aquesta nova entrega, que inclou un total de 16 programes, en més d'una vintena de ràdios universitàries espanyoles membres de l'Associació de Ràdios Universitàries, entre les quals es troba Vox UJI Ràdio. El projecte ha sigut concebut com un espai en el qual es dóna a conèixer al ciutadà curiositats científiques i, de manera senzilla, complexos termes científics. «La idea és crear una massa crítica de ciutadans coneixedors de la labor científica en universitats i amb capacitat per a abordar els reptes que se'ns planteja com a societat», ha subratllat el president de l'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya, Daniel Martín-Pena.

El programa s'emetrà en Vox UJI Ràdio a partir del dilluns 2 de maig cada dilluns i cada dimecres a les 16 hores. 

Els materials elaborats, així com els programes complets i els podcast fragmentats, estaran a la disposició de les emissores locals i regionals en la web http://semillasdeciencia.es/ per a la seua lliure descàrrega. A més, el projecte servirà per a crear una fonoteca científica, un arxiu sonor per a posar en valor la important tasca divulgadora en matèria científica de les ràdios universitàries. 

Semillas de ciencia és un projecte promogut per ARU i RRULAC. Està coordinat per Ondacampus i ha rebut el suport econòmic de la FECYT en la seua Convocatòria d'Ajudes per al Foment de la Cultura Científica, Tecnològica i de la Innovació 2015.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions