Ramón Bayés: «Els temps d'espera són l'assignatura pendent de la sanitat»

13/04/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ramón Bayés, ha assegurat durant la conferència inaugural de les II Jornades de Recerca de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, titulada «Recerca i cures en el camp sanitari», que «els temps d'espera són l'assignatura pendent de la sanitat», un tema que el personal sanitari ha de tenir present per a evitar, en la mesura del possible, una espera inacabable per als pacients.

Durant la conferència, l'especialista en psicologia de la salut ha abordat temes com el treball dels sanitaris i la seua tasca per a humanitzar els missatges i el tracte als pacients, de manera que es genere una confiança que disminuïsca l'amenaça que senten, al mateix temps que s'augmenta la sensació de control de la qual es veuen privats els malalts. En definitiva, l'investigador és partidari de la humanització del personal sanitari i considera que cal dedicar menys temps a l'ordinador i més a acompanyar al malalt.

La trajectòria de Ramón Bayés en l'àmbit sanitari es va iniciar amb la psicologia conductista i experimental fins que va començar a realitzar estudis sobre la psicologia de la salut, especialitzant-se en oncologia, SIDA, cures pal·liatives, envelliment i el sofriment al final de la vida, convertint-se en un referent en el camp de la psicologia.

La Universitat Jaume I celebra durant els dies 13 i 14 d'abril de 2016 les II Jornades de Recerca de la Facultat de Ciències de la Salut. Durant la inauguració, en la qual han participat Pilar García, vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa; Rafael Ballester, degà de la Facultat de Ciències de la Salut; i Laura Mezquita, directora de les Jornades, la vicerectora ha indicat que la iniciativa «harmonitza plenament amb una de les línies de govern més importants en aquests moments per a la universitat, la de promoció de la vocació científica entre el estudiantado, el professorat i el nostre entorn social general».
Les jornades estan comptant amb interessants conferències, tallers i diverses activitats impartides per professionals de l'àmbit sanitari i amb un bon nombre de participants, la qual cosa posa de manifest la consolidació d'aquest àmbit científic i la ferma voluntat de la Universitat en la formació per a la recerca.

Imatges de la jornada

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions