Garob Band guanya el VI Concurs de Jazz Castelló 2015 de l’UJI

15/01/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  premi-jazz elnomalpremiJuanClaudioCifuentesalmillorsolista

    Wenceslao Rambla amb la filla major de Juan Claudio Cifuentes, Mónica Cifuentes. | FOTO: A. Pradas

  •  premi-jazz jazz

La banda del País Basc, Garob Band, s’ha alçat com la banda guanyadora del Concurs de Jazz Castelló 2015 organitzat per l’Aula de Música del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I de Castelló, amb el patrocini de l’Aula Dávalos Fletcher de la Cultura, NeoDuction, Clemente Pianos i l’Ajuntament de Castelló de la Plana. Després de les actuacions dels dies 11 i 12 al Casino Antic de Castelló, Garob Band ha rebut el primer premi que consisteix en la gravació d’un disc i la realització d’un concert remunerat amb 1.000 euros en un festival nacional o un altre esdeveniment musical. El premi Juan Claudio Cifuentes al millor solista, dotat amb 200 euros, ha estat per a Alexei León Reyes; i el premi a la millor composició, amb 300 euros, per a la cançó de Garob Band, Love frecuency oscilation, de Jesús Caparrós.

Durant l’acte, el vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla, va destacar la voluntat de que el nom de Juan Claudio Cifuentes done nom al premi a millor solista, i ha fet lliurament del document que reflecteix aquesta voluntat a la seua filla major, Mónica Cifuentes.

Garob Band és un quintet format per Daniel Juárez, Álvaro del Valle, Erik Niemietz, Aarón Castrillo i Jesús Caparrós creat en 2013 en el Centre Superior de Música del País Basc Musikene. La seua música, influenciada principalment pel jazz fusió, convergeix amb estils com el rock, new age, pop i electrònica. A més de Garob Band, la final del concurs va comptar amb Iago Aguado Quartet i Tro, de Barcelona, i Iván Cebrián Quintet, de València.

El jurat ha estat compost per: Ramón Cardo, director pedagògic de l’Espai de Jazz de l’UJI i del Departament de Jazz del Conservatori Superior de Música de València; el saxofonista Perico Sambeat, un dels grans músics de jazz espanyols que ha editat més d’una vintena de títols en solitari i més d’un centenar com acompanyant; José Miguel López, periodista i director del programa «Discópolis» de Radio 3 des de 1987, i José Ortega, director general de Neoduction, S.L.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions