El sector fotovoltaic es mostra crític amb el nou decret d’autoconsum però valora la regulació

09/12/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  f2e-autoconsum f2e

    A la jornada han assistit més d’un centenar de persones. | FOTO: Àlex Pérez

La publicació del Reial decret 900/2015 de 9 d'octubre, pel qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de les modalitats de subministrament d'energia elèctrica i de producció amb autoconsum, ha centrat la jornada organitzada per la Fundació d’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana a la Universitat Jaume I de Castelló amb la participació de diversos especialistes i empreses del sector fotovoltaic i més d’un centenar d’assistents.

La jornada s’ha iniciat amb la intervenció de Lucía Dólera, de la Unió Espanyola Fotovoltaica, qui ha explicat el grau d’implantació, en l’àmbit espanyol i internacional, de les instal·lacions d’autoconsum. A continuació, Pedro Moraleda, d’Olleros Advocats, un despatx amb més de 25 anys en assessorament legal i  tributari, ha desglossat detalladament el nou real decret. En tercer lloc ha intervingut Manuel Heredia, de l’empresa Fronius Espanya (distribuïdora a Espanya de la bateria Powerwall de Tesla), qui ha mostrat la tecnologia amb què compta la seua empresa per instal·lacions d’autoconsum i microxarxes, amb exemples en el sector agropecuari. Posteriorment, José Lluch, de l’àrea d’Energia de l’empresa Grupotec, ha enumerat alguns exemples d’instal·lacions d’autoconsum en el sector industrial que han desenvolupat en els darrers dos anys. Per últim, Isaac Torregrosa, de Quetzal Enginyeria, ha mostrat diferents instal·lacions d’autoconsum en el sector residencia i per a sistemes de bombament d’aigua.

Una taula redona amb els cinc especialistes que no ha estat exempta de polèmica ha tancat la jornada. El sector ha esperat durant més de dos anys aquest nou decret que ha sigut aprovat pel govern amb el vot en contra de l’oposició parlamentària i també extraparlamentària. La nova normativa, amb els seus pros i contres, estableix per fi un marc legal per a les instal·lacions d’autoconsum, encara què el sector de la fotovoltaica ha sigut molt crític amb el decret, ja que considera que imposa a l’autoconsum càrregues excessives i discriminatòries respecte a la resta del consum elèctric.

Sobre la Fundació f2e

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló de la Plana i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló de la Plana, la Fundació f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions