L'aplicació «Know your city» desenvolupada per l'empresa UBIK d’Espaitec guanya el premi europeu MyGEOSS El projecte que facilita l'accés a dades d'interès sobre grans ciutats europees s'ha presentat esta setmana a Mèxic

21/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte Know your city, desenvolupat per l'empresa de base tecnològica UBIK del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, ha sigut seleccionat entre els onze millors d'Europa en el primera edició del concurs d'aplicacions innovadores MyGEOSS promogut per la Comissió Europea i el Joint Research Center. L'interès despertat per l'aplicació ha portat al fet que siga presentat en la dotzena sessió plenària del Grup d'Observacions de la Terra (GEO-XII) celebrada el dimarts 10 de novembre a Mèxic.

L'aplicació Know your city arreplega dades de diferents fonts en obert de la Unió Europea i genera visualitzacions intuïtives per al públic en general. A través d'una aplicació web mòbil amigable, la ciutadania pot accedir a indicadors socials, econòmics i ambientals d'interès sobre una ciutat en concret. Al mateix temps, l'aplicació recopila, mitjançant sèries de preguntes de la forma «Sabies que…?», informació proporcionada pels ciutadans sobre el seu coneixement i percepció d'aquests indicadors i la seua evolució en el temps. Carlos Granell, membre d’UBIK, va presentar l'aplicació a Mèxic, que va rebre un excel·lent acolliment per part dels experts participants.

L'empresa de base tecnològica UBIK pretén cobrir un nínxol de mercat amb gran projecció de futur com són les tecnologies geoespacials, amb la posada en valor del coneixement i la tecnologia desenvolupada al llarg de més de 15 anys de treball per part del grup de recerca GEOTEC (Geospatial Technologies Research Group) de l’UJI.

Know Your City: http://knowyourcity.eu/

UBIK: http://www.ubikgs.com/

GEOTEC: http://www.geotec.uji.es/