Un doctorand en Física de l’UJI crea un curt per a promoure la recerca d'energies renovables

21/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Luca Bertoluzzi curt-crowdfunding luca_bertoluzzi

    Luca Bertoluzzi, físic i estudiant de Doctorat en l'Institut de Materials Avançats de l'UJI.

Luca Bertoluzzi, físic i estudiant de Doctorat en l'Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I de Castelló, ha creat un curt d'animació per a donar suport a la recerca sobre energies renovables. Aquesta peça mostra en tres minuts com l'energia que es produeix diàriament està afectant tant al medi ambient com a la humanitat, i promou la investigació en tecnologies no contaminants que puguen competir amb les tecnologies clàssiques. 

El curtmetratge ha sigut realitzat amb la col·laboració de tres infografistes i un músic, i barreja art de carrer, inspirat en el conegut artista Shepard Fairey (Obey), i el disseny en moviment. Aquest contrast entre estils antics i moderns queda plasmat en l'ús del 2D i 3D. 

Aquest projecte ha sigut, segons el seu promotor, «una oportunitat per a unificar a la comunitat científica i l'artística al voltant d'un problema ambiental actual, amb un tractament didàctic, original i impactant».

El curt s'ha pogut realitzar gràcies a les donacions recaptades (7.200€) en una campanya de crowdfunding que es va desenvolupar entre el 5 de maig i el 4 de juliol 2015 (http://www.kisskissbankbank.com/the-plague-of-energy-production).

Curtmetratge