Empresaris i acadèmics analitzen les possibilitats del sector turisme-salut per a l’ocupabilitat dels estudiants

06/06/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  wbl-medicina WBL-Turisme-Salut

    En la reunió van participar entitats i empreses del subsector turisme-salut i membres de la Universitat. | FOTO: Àlex Pérez

El Centre d'Estudis de Postgrau i Consell Social va acollir el passat 27 de maig una reunió de treball sobre Work Based Learning (WBL) centrada en el turisme-salut, organitzada i moderada pel coordinador de la Unitat Predepartamental de Medicina de la Universitat Jaume I, Juan Vicente Sánchez-Andrés.

L'objectiu era generar un punt de trobada entre entitats i empreses del subsector turisme, salut i internacionalització de la salut amb membres de la Universitat per a analitzar els requeriments dels ocupadors i les possibilitats de desenvolupament conjunt d'eines docents que puguen facilitar ocupacions de qualitat per als alumnes egressats de la Jaume I.

En la trobada es va destacar el caràcter pioner de la Universitat Jaume I en aquest tipus d'accions orientades a establir canals de comunicació amb els ocupadors per a desenvolupar nínxols d'ocupació de qualitat per als estudiants. Segons els ocupadors, aquest objectiu requeriria tenir en consideració que els perfils curriculars s'adapten a la realitat laboral; que es minimitze la compartimentalització formativa; que es fomente l'esperit emprenedor, incloent formació bàsica en gestió, i que es desenvolupe el domini d'idiomes i la formació d'intèrprets i traductors que permeten la relació amb una massa creixent d'estrangers usuaris d'infraestructures de salut.

En la reunió van participar Serafín Oliva, director mèdic d'Unión de Mutuas; César Gozalbo, gerent provincial d’Asisa Castelló; Amparo Marzal, directora de l'Hospital Rey Don Jaime del grup NISA; Manuel de la Llave, director financer de l’IVI; Enrique García Sorribes, vicepresident del Col·legi d'Odontòlegs; Miguel Ángel Fernández Torán, director de Balnearios Activos; Vicente Caballer, director del balneari de la Vilavella; Joaquín Farnós, director de l'Hotel Termas Marinas El Palasiet, i Dionís Mulet, gerent d’Oxwellsys.

Per part de la Universitat Jaume I, hi va participar Maribel Beas, de l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques, que va explicar els programes d’ocupabilitat a l’UJI; i Maria Jesús Blasco, vicedegana del Grau en Traducció i Interpretació, que va abordar la figura de l'intèrpret mèdic-sanitari en hospitals orientats al turisme de salut. Així mateix, tres professors de l’UJI van exposar l'experiència i potencialitat de la Jaume I en aquest sector, concretament, Vicent Montalt, professor de Traducció i Interpretació, va parlar sobre traducció mèdic sanitària; Javier Sánchez, professor d'Administració d'empreses i Màrqueting, va explicar el potencial de Big Data i Social Media per a l'àrea turisme-salut, i Oscar Coltell, professor de Llenguatges i Sistemes Informàtics, va abordar el turisme-salut cardiovascular a través del consell genètic i la dieta mediterrània. Finalment, Ismael Rodrigo, responsable de l'Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic, va exposar les opcions de finançament europeu.

La reunió va comptar amb la participació de la Cambra de Comerç, el Patronat Provincial de Turisme i la FUE-UJI.
 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions