El catedràtic Juan Manuel Badenas és elegit membre de la Reial Acadèmia de Ciències d'Ultramar de Bèlgica

23/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Juan Manuel Badenas, catedràtic de Dret Civil de la Universitat Jaume I, ha sigut elegit membre de la Reial Acadèmia de Ciències d'Ultramar de Bèlgica en la Secció de Ciències Humanes i s'ha convertit en el primer espanyol que forma part de l'acadèmia. El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha donat l’enhorabona al catedràtic per haver obtingut aquest reconeixement.

La Reial Acadèmia de Ciències d'Ultramar de Bèlgica té com a objecte promoure el coneixement científic en els països d'ultramar. Aquesta promoció es manifesta per la publicació d'obres, l'organització de col·loquis i l'atribució de beques i premis. Avui dia comprèn més de 300 membres i consta de tres seccions: Ciències Humanes, Ciències Naturals i Mèdiques i Ciències Tècniques.

Actualment, Juan Manuel Badenas és catedràtic de Dret Civil en la Universitat Jaume I, president del Fòrum d’Opinió Cívic de la Comunitat Valenciana i membre del Consell Assessor de Cremades & Calvo-Sotelo Abogados. És expert en prospectiva, estratègia, connectivitat, creació i posada en marxa de projectes i institucions i lobbying, a més d’especialista en matèries de responsabilitat civil, contractació, distribució comercial, arbitratge, representació legal-voluntària, Dret valencià, consum i successions. També ha sigut rector de la Universitat Internacional Valenciana (VIU), director de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospecció Acadèmica (AVAP) i vicepresident de la Cort d’Arbitratge de Castelló i ha exercit com a magistrat de les Audiències Provincials de València i Castelló. Així mateix, és autor de més de 70 publicacions, de les quals nou són llibres individuals.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions