La família Ribés Fernández cedeix a l'UJI la col·lecció de béns bibliogràfics i documentals de Rafael Ribés Pla

11/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  donacio-rafael-ribes _MG_4787in

    Acte de signatura de la donació. | FOTO: Àlex Pérez

La família Ribés Fernández ha cedit a la Universitat Jaume I de Castelló la col·lecció de béns bibliogràfics i documentals de Rafael Ribés Pla, formada per 1.300 llibres i material documental amb la finalitat de contribuir a la investigació i al progrés científic. La donació d’aquest material permet posar a l’abast de tothom un patrimoni cultural que inclou llibres sobre temes agrícoles, socioeconòmics i culturals de principis del segle XX i centrat principalment en Castelló.

Després de la firma, la filla major de Rafael Ribés, Maria Antonia, ha comentat que la donació «va ser una petició del nostre pare, amb la que estava d’acord també la nostra mare, per l’estima que sentia cap a Castelló». El rector ha agraït la donació i ha destacat la figura d’aquest castellonenc que «en l’època difícil que li va tocar viure, va treballar i va lluitar per millorar el seu entorn» i que «aquesta donació ens permet recuperar part de la nostra història».

A l’acte han assistit els fills de Rafael Ribés: Maria Antonia, Helena, Begoña, Rocío i José Ramón, així com el gendre, Guillermo Dauffi. Per part de l’UJI hi han estat presents el vicerector d’Investigació i Doctorat, Antonio Barba; el director de la Biblioteca, Vicent Falomir; i l’arxivera, Lidón París.

L’UJI procedirà a l’inventariat, catalogació i digitalització del material bibliogràfic i documental i inclourà al Repositori de l’UJI tot el que complisca els requisits. A més de fer difusió del material que inclou la donació, també aplicarà les mesures de prevenció i conservació a aquesta col·lecció bibliogràfica i documental.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions