La professora Amparo Sánchez Cobo obté el Premi Iberoamericà Corts de Cadis de Ciències Socials 2015

14/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La professora de la Universitat Jaume I de Castelló, Amparo Sánchez Cobo, ha sigut la guanyadora del catorzè Premi Iberoamericà Corts de Cadis de Ciències Socials pel seu treball titulat Colonialismo y esclavitud según un reformista español: Cuba en Ramón de la Sagra. El jurat, presidit pel regidor de Cultura, Alejandro Varela, i conformat pel catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Cadis, Diego Caro Cancela; el catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Cadis, Alberto Ramos Santana i el catedràtic d'Història d'Amèrica de la Universitat de Salamanca, Julio Sánchez Gómez, va decidir atorgar el premi per unanimitat a aquest treball per la seua qualitat científica intrínseca, que es complementa amb una aportació documental.

El premi ha sigut lliurat, al costat d'altres nou categories, en un acte oficial que ha tingut lloc en la Casa d'Iberoamèrica de Cadis, dins dels actes del Mes Constitucional de març en l'aniversari de la Constitució de Cadis de 1812.

Amparo Sánchez Cobo, madrilenya de naixement però valenciana d'adopció, és actualment professora en la Universitat Jaume I de Castelló. És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i ha realitzat els seus estudis de doctorat en la Jaume I, centrats sobretot a Cuba, la força del treball, l'anarquisme i l'esclavitud, dins del període comprès entre els segles XIX i XX.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions