Dos professors de l’UJI participen en un projecte per a introduir el disseny per a tots en els currículums formatius dels estudis universitaris El projecte ha sigut impulsat per la CRUE i la Fundació ONCE amb la finalitat de formar professionals que tinguen en compte la discapacitat

10/11/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els professors de la Universitat Jaume I Javier Sánchez i Amparo Garrigues han participat en el projecte «Formació curricular en disseny per a totes les persones» que ha impulsat la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i Fundació ONCE, una iniciativa amb la qual s'introduirà formació curricular en disseny per a totes les persones i accessibilitat universal en sis titulacions universitàries. Concretament, serà en els estudis d'Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Medicina, Pedagogia, Psicologia i Treball Social.

L'objectiu del projecte és desenvolupar eines per a introduir els conceptes bàsics de disseny per a totes les persones i accessibilitat universal en els currículums formatius de sis carreres universitàries, tenint en compte tant l'aprenentatge com les competències que l'alumnat ha d'adquirir per a l'exercici de cada professió concreta en la seua relació amb les persones amb discapacitat, els seus drets, les seues necessitats, com resoldre-les, o com investigar en aquesta matèria, entre altres qüestions.

Es tracta d'una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Comissió Acadèmica Sectorial de les Universitats Espanyoles (CASUE) i la Xarxa Universitària d'Assumptes Estudiantils (RUNAE). En ella, han participat 30 docents de 17 universitats espanyoles, i més d'un centenar de professionals experts en la matèria, amb la finalitat de que la diversitat de les persones siga tinguda en compte des del primer moment en què es concep i dissenya un producte, bé o servei. Cal indicar que el grup d'Administració i Direcció d'Empreses ha sigut coordinat per Javier Sánchez García del Departament d'Administració d'Empreses i Márqueting de l’UJI i en el de Dret ha participat Amparo Garrigues Giménez, del Departament de Dret del Treball, Seguretat Social, Eclesiàstic i de l'Estat de l’UJI.

L'acte de presentació del projecte, que va tenir lloc en Madrid, va comptar a més amb l'assistència del vicerector d’Economia i PAS de la Universitat Jaume I, Miguel Ángel Moliner, en representació de l'equip de govern.

Les sis publicacions, fruit d'aquest projecte, són una eina perquè les universitats espanyoles puguen impulsar la inclusió del disseny per a tots en els currículums de la formació universitària, complint així les directives europees en aquesta matèria.

Les publicacions estan disponibles a text complet en la web de la CRUE

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions