La província de Castelló aposta per les ciutats intel·ligents per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans

10/11/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • StartUp4Cities Castellón espaitec-smartcities smart-cities

    Alfonso Bataller i el director general d'Espaitec en la inauguració de la jornada. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) va reunir a representants de diferents ajuntaments de la província de Castelló de més de 10.000 habitants, amb l'objectiu d'analitzar com millorar la qualitat de vida dels ciutadans a través de l'ús de les noves tecnologies en entorns urbans.

L'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i el director general d’Espaitec, van inaugurar la jornada «StartUp4Cities Castelló, treballant per una província intel·ligent per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans». Bataller va insistir en la importància de generar nous projectes en el marc de les smart cities com una a oportunitat empresarial i va destacar el paper de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), de la qual l'Ajuntament de Castelló forma part, com una xarxa que apropa el coneixement generat a l'entorn de les smart cities a qualsevol municipi d'abast provincial. 

La jornada va comptar amb la col·laboració de l'equip de Startup4cities, un projecte organitzat per Fundació Fundetec i la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) que pretén posar en valor el model de smart cities per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El seu objectiu és apostar per una emprenedoria de base tecnològica que ofereixi solucions als nous desafiaments del desenvolupament urbà, i crear serveis innovadors per a les ciutats del futur. 

Amb aquesta primera reunió, a la qual van assistir representants d'ajuntaments d'Almassora, Benicarló, Borriana, Castelló, Onda, Vila-real i Vinaròs entre d'altres, es pretenia analitzar com traslladar el model a l'àmbit local per a facilitar la participació dels ajuntaments interessats en el projecte. 

La trobada va finalitzar amb l'exposició de diversos projectes empresarials que faciliten diàriament la qualitat de vida dels ciutadans. Sergio Aguado de l'empresa Soluciones Cuatroochenta va presentar SEFICI, una aplicació per a la gestió ràpida d'incidències en ciutats a través del mòbil. Ana Puertas va explicar el projecte Disabled Park, un dispositiu de localització d'aparcament per a discapacitats i llocs que tinguin habilitades zones d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, José Puertas va donar a conèixer Apparcar, una aplicació que permet trobar la plaça d'aparcament més propera a la teua destinació. 

Altres notícies:

El primer sistema online de detecció de Legionella de Biótica es presenta a Alemanya

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions