​El «crowdfunding» basat en recompenses segueix sent el més popular a Espanya

24/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Jornada crowdfunding espaitec-crowdfunding Jornada_Espaitec_DLL04-350

    FOTO: DAMIÁN LLORENS

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) ha celebrat la jornada «Finançament no bancari per a iniciatives innovadores», un esdeveniment per a conèixer la situació actual de la micro-finançament o crowdfunding a Espanya, i una oportunitat per a descobrir diferents projectes finançats a través d'aquesta alternativa extra-bancària.

La primera part de la jornada ha comptat amb la intervenció de Xavier Olivella, fundador de l'Associació Espanyola de Crowdfunding. Entre les dades aportades, destaca que només el 1% dels internautes coneix el terme crowdfunding, també denominat finançament col·lectiu o micro-finançament, que consisteix en la cooperació col·lectiva a través d'Internet per a finançar esforços i iniciatives d'altres persones o organitzacions.

Recompenses, préstecs, donacions i inversions són els diferents tipus de crowdfunding que existeixen a Espanya. Amb un 41% el finançament més popular és el de recompenses, seguit per donacions i inversions, amb un 24% i 21% respectivament. Només el 14% aposta pels préstecs. En l'àmbit legal, només el micro-finançament d'inversions, conegut com equity crowdfunding, està regulada actualment a Espanya.

La segona part de la jornada ha servit per a conèixer projectes reals finançats a través del crowdfunding. Els quatre casos han insistit en el dur que és aconseguir aquest tipus de finançament, sent essencial la planificació i una excel·lent campanya de màrqueting per a aconseguir els diners sol·licitats. També han coincidit que la millor forma de finançament és el mercat, destacant la importància de crear projectes amb impacte real en el mercat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions