El Grupo Tordesillas de Universidades, del què forma part l’UJI, renova el conveni amb el Banco Santander

15/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Conveni Grupo Tordesillas de Universidades i Banco Santander tordesillas-santander tordesillas-santander

    José Manuel Moreno i Daniel Miguel San José en la signatura de l'acord.

El Grupo Tordesillas de Universidades, de què forma part la Universitat Jaume I de Castelló, i Banco Santander, a través de la seua Divisió Global Santander Universitats, han signat dimecres 15 d'octubre de 2014 a la Universitat de Valladolid, seu permanent del grup, un conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes en l'àmbit de la ciència i l'educació.

L'acord ha sigut signat pel rector de la Universitat de Valladolid, Daniel Miguel San José, i José Manuel Moreno Alegre, sotsdirector general adjunt de Banco Santander i director global de Projectes Corporatius de Santander Universidades.

El conveni empara, entre altres iniciatives, la celebració de la XV Trobada de Rectors del Grupo Tordesillas els pròxims dies 19, 20 i 21 d'octubre a la Universitat Nova de Lisboa, cita que comptarà amb la participació de 35 universitats del grup i l'assistència de 22 rectors dels tres països. A més, el grup incorporarà durant la trobada dos nous membres: la Universitat de Brasília i la Universitat de las Palmas de Gran Canaria.

Amb motiu de la trobada se celebrarà un seminari, el tema central del qual serà «Les universitats i els nous instruments d'aprenentatge digital/MOOC», i entre els ponents del seminari hi haurà diferents especialistes en aquest àmbit procedents tant de les universitats del Grupo Tordesillas com del món de l'empresa (programa complet en http://www.unl.pt/grupotordesilhas/).

El Grupo Tordesillas va nàixer amb la celebració de la I Trobada de Rectors d'Universitats de Brasil, Espanya i Portugal l'any 2000 amb la finalitat de promoure la cooperació entre les seues respectives universitats, principalment en els camps de la ciència i l'educació. El Grupo Tordesillas està actualment format per 32 universitats de Brasil, 18 d'Espanya i 8 de Portugal, totes de destacada importància.

La seu i secretaria permanent del Grupo Tordesillas està a la Universitat de Valladolid, ja que va ser en la localitat val·lisoletana de Tordesillas on es va signar el Tractat el 1494 entre els Reis Catòlics i Juan II de Portugal en virtut del qual es va establir un repartiment de les zones de navegació i conquesta de l'Oceà Atlàntic i del Nou Món.

El Grupo Tordesillas té el suport de Banco Santander des de la seua creació, a través de la seua Divisió Global Santander Universidades, per al desenvolupament de les seues activitats. L'entitat bancària renova cada any el seu compromís amb el grup mitjançant el patrocini. 

Banco Santander participa en aquestes iniciatives acadèmiques per mitjà de la Divisió Global Santander Universidades (www.santander.com/universidades), mitjançant la qual manté més de 1.100 convenis amb universitats i centres de recerca a tot el món. Des de 1996, Santander Universidades centra l'acció social del banc, que ha destinat més de 1.000 milions d'euros a diverses iniciatives i projectes universitaris.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions