L’UJI inaugura un Laboratori de Criminalística per als alumnes de Criminologia i Seguretat Els estudiants podran realitzar pràctiques d'identificació personal, identificació lofoscópica o identificació de petjades de trepitjades, entre unes altres

13/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  laboratori-criminalistica _MG_0668in

    Vicent Climent i Cristina Guisasola en l'acte d'inauguració del laboratori. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

La Universitat Jaume I ha inaugurat el Laboratori de Criminalística de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques en un acte institucional que ha comptat amb la presència del rector, Vicent Climent; el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles; el president de l'Audiència Provincial, José Manuel Marco; el fiscal cap de Castelló, José Luis Cuesta; i el degà del Col·legi de Criminòlegs de la Comunitat Valenciana, Pablo Darío Ibáñez, a més de representants de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló i altres autoritats. 

La directora del Grau en Criminologia i Seguretat de l’UJI, Cristina Guisasola, ha sigut l'encarregada d'iniciar l'acte mostrant la seua satisfacció per poder inaugurar aquest nou espai, i el seu agraïment a totes les entitats i persones que han col·laborat en la creació del mateix i que treballen estretament amb aquesta titulació, com la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, l'Audiència Provincial, etcètera. Guisasola ha explicat que «la presència d'assignatures eminentment tècniques en el Grau en Criminologia i Seguretat, com és la de «Policia Científica» requeria que la Universitat es dotara de mitjans i instruments que permeteren als alumnes dur a terme d'una manera correcta les pràctiques i hores de laboratori». Amb aquest objectiu, i amb la col·laboració de la Unitat de Suport Educatiu (USE), es va engegar el Projecte d'Innovació Docent «Clínica legal: Recerca i pràctica forense» per a crear aquest laboratori en l’UJI en el qual els alumnes podran realitzar pràctiques d'identificació personal, identificació lofoscópica, documentoscopia, fotografia i vídeo policial, o identificació de petjades de trepitjades, entre unes altres, espai que anirà sent dotat d'aquells materials inventariables i fungibles que resulten necessaris per a dur a terme aquestes pràctiques. 

Per la seua banda, el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, Rafael Lapiedra, ha posat aquest laboratori com a exemple de la col·laboració que ha d'existir entre la universitat i la societat. 

Per a finalitzar, el rector, Vicent Climent, ha destacat la importància que la universitat tinga cada vegada més espais per a realitzar pràctiques, ja que un dels objectius del Pla de Bolonya és acostar els ensenyaments a la realitat i fomentar la part pràctica. Climent ha explicat que «estem davant una infraestructura modesta, que no és més que l'espai de començament d'un projecte més ambiciós s'anirà desenvolupant gradualment, especialment quant al seu equipament». Finalment, el rector ha lloat la titulació de Criminologia i Seguretat, «un grau que s'ha convertit en un referent per a l’UJI, que té molta demanda i està molt bé valorat. Any rere any cobreix les 90 vacants que ofereix en primer curs i és la titulació amb una nota de tall més alta de totes les que s'imparteixen en la Facultat de Jurídiques».

Fotografies de l'acte

Altres notícies:

La Universitat Jaume I presenta les investigacions de la Càtedra Eurocop de prevenció del delicte pionera a Espanya

La Policia Local de Castelló distingeix el Grau en Criminologia i Seguretat de l’UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions