Un total de 51 estudiants de l'UJI es beneficiaran de les beques Santander-CRUE-CEPYME El termini d'inscripció d’aquest programa, que destinarà més d'un milió d'euros a beques per a les universitats de la Comunitat Valenciana en 2014, finalitza el 31 de gener

12/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Becas Santander-CRUE-CEPYME banco-santander beques-santander

    El programa Beques Santander-CRUE-CEPYME ofereix 591 beques als alumnes de les universitats de Castelló, València i Alacant. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I ha acollit la presentació de la tercera convocatòria del programa Beques Santander-CRUE-CEPYME, que ofereix 591 beques als alumnes de les universitats de Castelló, València i Alacant per a realitzar pràctiques professionals en xicotetes i mitjanes empreses durant el curs 2013/2014. Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I; Javier López Mora, secretari general de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (CIERVAL) i Luis Herrero, sotsdirector general adjunt de Banco Santander i director territorial de la Comunitat Valenciana, han presentat el nou programa. A l'acte també han assistit els rectors de la resta d'universitats públiques i privades valencianes. 

Luis Herrero ha explicat que a la Comunitat Valenciana, el programa destinarà enguany 1.063.800 euros, i que aquesta iniciativa haurà permès que, a la fi de 2014, 1.445 universitaris valencians hagen realitzat pràctiques professionals, amb un suport de 2.601.000 euros per part de Banco Santander. Així mateix, ha destacat que en aquesta tercera edició, altres 5.000 universitaris de tot Espanya podran realitzar pràctiques professionals remunerades en pimes al llarg de 2014. Quan finalitze aquest curs acadèmic, 12.500 estudiants s'hauran beneficiat d'aquestes beques des del curs 2011/2012, i 5.000 més ho faran en el pròxim curs 2014/2015. Amb la tercera edició, Banco Santander, a través de Santander Universidades, haurà aportat més de 22 milions d'euros a aquest programa, que gestionen directament les universitats.

Per la seua banda, Vicent Climent ha agraït a Banco Santander aquest programa i ha destacat la confiança i el compromís d'aquesta entitat amb la universitat i la formació. El rector ha afirmat que aquesta iniciativa demostra «la gran potencialitat que té per al desenvolupament futur del nostre país la formació universitària i també la seua gran capacitat de connexió amb l'ocupació laboral i la generació de riquesa i el progrés de la nostra societat». Climent ha explicat que en la Jaume I seran 51 els estudiants que es podran beneficiar d'aquesta beca i ha destacat que quasi el 47% dels becaris de la segona edició es van quedar en l'empresa,  ampliant la beca o passant a plantilla. Per a finalitzar, ha tingut paraules d'agraïment per a les pimes que col·laboren en aquest programa de beques acollint els alumnes i per a totes les entitats implicades en la seua organització. 

Pràctiques en pimes de la Comunitat Valenciana

Les beques estan impulsades per Banco Santander, CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i CEPYME (Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitja Empresa), representada en aquesta regió per CIERVAL. Cada beca compta amb una aportació de 1.800 euros i té una durada de tres mesos. L'objectiu és complementar la formació dels estudiants, acostar-los a l'àmbit professional i afavorir el seu contacte amb empreses que podrien facilitar-los la seua inserció en el mercat laboral. 

Per a participar, els universitaris han de dirigir-se als centres d'orientació i informació a l'ocupació de les seues universitats. Les universitats s'ocupen d'assignar les pràctiques d'acord amb criteris de transparència i mèrit, coneixement d'idiomes i valoració de la candidatura per part de l'empresa en entrevista personal.

Banco Santander impulsa aquestes iniciatives acadèmiques per mitjà de la seua Divisió Global Santander Universidades, les activitats de la qual vertebren l'acció social de l'entitat bancària i li permeten mantenir una aliança estable amb més de 1.040 institucions acadèmiques de tot el món. 

Més informació: www.becas-santander.com

Altres notícies:

Banco Santander convida la Universitat Jaume I a participar en la III Trobada Internacional de Rectors Universia a Rio de Janeiro

Universia, xarxa a la qual pertany l’UJI, promou debats entre els universitaris sobre la universitat del segle XXI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions