Biótica presenta el seu test per a la detecció ràpida de Legionella viva en el XII Congrés Español de Salut Ambiental

24/06/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa castellonenca Biótica, situada en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, ha presentat el seu test Legipid-MP4 (test ràpid per a la prevenció i control de la Legionella) durant el XII Congrés Español de Salut Ambiental celebrat recentment a Granada. El responsable tècnic de Biòtica, Guillermo Rodríguez, va exposar davant més de 300 professionals de la sanitat i medi ambient una comunicació sobre el "Impacte de la detecció ràpida de Legionella en la implantació i eficàcia de les mesures de control i prevenció de la legionelosis a Espanya".

En la seua intervenció, Rodríguez, va exposar davant els professionals presentes els mínims que un test ràpid ha de complir, amb l'objectiu de detectar la forma infecciosa de bacteri que pot provocar malalties molt greus. Biòtica va presentar durant la seua intervenció un mètode per a detectar el bacteri viu de Legionella en només una hora, una nova tecnologia destinada a salvar vides de forma ràpida i amb un cost altament competitiu. “Entre els múltiples avantatges de Legipid-MP4 cal ressaltar que a més d'oferir presència o absència de Legionella, el nou mètode identifica en quin nivell es troba el bacteri, podent així decidir en un temps rècord la mesura correctora oportuna”, afirma Carlos Ferrer, gerent del laboratori.

En els últims mesos ha augmentat el desenvolupament de tècniques per al mesurament de Legionella viva en aigua, d'ací la importància que els test ràpids utilitzats disposen d'una validació realitzada per un tercer independent i amb competència tècnica reconeguda per a tal fi. En el congrés va quedar reafirmada la necessitat d'incorporar assajos ràpids, fiables i validats en el nou Reial decret sobre prevenció d'aquest bacteri, ara en fase d'esborrany. El test Legipid-MP4 de Biòtica compta amb la prestigiosa certificació internacional de AOAC.

Més informació: http://www.biotica.es/es.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions