L'UJI celebra el Dia d'Internet amb un nou portal

23/05/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Portada web diainternet portadaweb

    El nou portal es basa en un programari de gestió de continguts propi desenvolupat pel Servei d'Informàtica amb la col·laboració del Servei de Comunicació i Publicacions.

La Universitat Jaume I ha llançat una nova versió del seu portal web (www.uji.es) coincidint amb la celebració el 17 de maig del Dia d'Internet a Espanya. Així mateix, la posada en marxa d'aquest nou espai web serveix per a commemorar els 20 anys de la presència a la xarxa de l'UJI, que va obrir la primera pàgina web del nostre país al setembre de 1993. 

El nou portal de la Universitat Jaume I es basa en un programari de gestió de continguts propi, desenvolupat pel Servei d'Informàtica amb la col·laboració del Servei de Comunicació i Publicacions, i que utilitza el llenguatge XML per a l'administració de totes les publicacions web. Aquest programari garanteix la consecució d'alts nivells d'accessibilitat per a totes les pàgines i el manteniment de les tres versions idiomàtiques (valencià, espanyol i anglès) en les quals es presenta la informació. A més a més, la nova eina de gestió permetrà obrir directament els canals de publicació web a la majoria de departaments i serveis de la Universitat, que tindran accés al seu propi microlloc web dins del web corporatiu i que administraran de manera autònoma. 

El nou web ha sigut presentat al Consell de Govern pel vicerector de Planificació Estratègica, Qualitat i Comunicació, Miguel Ángel Moliner, qui ha destacat el treball desenvolupat durant els dos últims anys pels serveis d'Informàtica i de Comunicació i Publicacions. Així mateix, Moliner ha ressaltat que amb aquest nou canvi la web reforça la seua funció com a sistema públic d'informació dins del compromís de la institució amb la transparència i el servei a la ciutadania. Per la seua banda, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, que ha enviat un comunicat a tota la comunitat universitària coincidint amb el Dia d'Internet per a presentar el nou portal, ha posat de manifest la clara voluntat de l'UJI per seguir liderant l'avantguarda de les tecnologies de la informació i la comunicació, "que formen clarament part de l'ADN de la nostra Universitat" i ha encoratjat tota la comunitat universitària a seguir aprofitant les possibilitats que brinden les TIC per a avançar en la difusió d'informació i coneixement i en la generació d'espais de relació i comunicació. 

El web de la Universitat Jaume I acumula en aquests moments més de 158.000 continguts i presenta un volum de generació d'informació nova cada any xifrat en més de 14.000, dades que el converteixen en el principal canal de comunicació interna i externa de la institució. Cada any el visiten més d'1,6 milions de persones, amb un nivell de consulta de quasi 120 milions de pàgines vistes cada any. Des de la seua creació, el 1993, quan es va convertir en la primera web d'Espanya, la presència a Internet de la Universitat Jaume I no ha deixat de créixer i millorar, amb diversos canvis d'imatge i gestió, entre els quals destaca la incorporació de la tecnologia XML l'any 2004. 

La nova plataforma web conviurà durant uns mesos amb l'antiga, mentre es produeix un procés de migració de continguts que té com a finalitat incrementar la quantitat d'informació disponible en els tres idiomes i els nivells d'accessibilitat web de tots els continguts. Per a això, s'ha programat un calendari de migració que inclou una sèrie de cursos de formació interns per als departaments i serveis que, a partir del pròxim curs, administraran directament la informació relativa a les seues àrees d'activitat.

 
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions