L'ITC traça els escenaris post-COVID-19 per a la ceràmica a través de Vigilancer

10/06/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), a través de Vigilancer, un sistema d'intel·ligència competitiva amb el suport de la Diputació de Castelló, acaba de publicar un estudi sobre els escenaris post-COVID-19 que es plantegen al sector ceràmic. Segons aquest estudi, tant les empreses ceràmiques com les dels diferents sectors productius de tot el món es troben en un entorn al qual els especialistes denominen VUCA, és a dir: volatilitat (V), incertesa (U), complexitat (C) i ambigüitat (A).

En aquest marc, l'equip de Vigilancer ha traçat diversos escenaris en què contempla, per exemple, la crisi climàtica i la provocada per la irrupció de la COVID-19; les principals dimensions de la configuració d'escenaris; possibilitats que impactarien com ara rebrots de la pandèmia o altres nous virus; la transició ecològica; el Low Touch Economy o Economia de Baix Contacte, l'assumpció tecnològica, el comerç electrònic i el comerç de proximitat; la rehabilitació electrònica, l'intervencionisme estatal, o el patriotisme industrial.

En l'estudi s'analitza com tots aquests factors poden afectar el sector ceràmic, però també com poden ajudar-lo a beneficiar-se'n i eixir enfortit, ressaltant que la irrupció de la pandèmia ha fet accelerar exponencialment la implantació de moltes tendències tecnològiques, socioeconòmiques i de mercat que ja anaven albirant-se des de fa dècades. I ara, de manera precipitada, les indústries han hagut de pujar esglaons amb rapidesa per a assumir i implantar en temps rècord totes aquestes tecnologies.

L'estudi complet es pot consultar en: https://bit.ly/2zm3shu

Sobre Vigilancer:

Vigilancer és un sistema pioner d'Intel·ligència Competitiva Ceràmica que naix de la col·laboració entre la Diputació de Castelló i l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) per a oferir al teixit industrial tauleller de Castelló una eina estratègica que li permeta avançar-se als canvis que afecten el sector ceràmic i prendre posicions d'avantatge competitiu en el mercat mundial.

La clau d'aquesta iniciativa és la promoció i difusió entre les indústries castellonenques de ceràmica de la informació estratègica necessària per a millorar la seua capacitat emprenedora, ajudant-la a afrontar els reptes, cada vegada més complexos, de la competència global.

www.vigilancer.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions