Diversitat d’espècies de bardisses a l'UJI

04/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un article publicat el passat juliol en la revista científica internacional dedicada a l’estudi de la flora ornamental Bouteloua, descriu la diversitat d’espècies vegetals emprades per a formar bardisses al campus del Riu Sec de l’UJI.

L’estudi ha determinat que, actualment, s’utilitzen entre espècies i cultivars 49 taxons distints d’arbres i arbusts en forma de bardisses en aquest campus, tots de fulles persistents. Entre aquests vegetals hi podem ressaltar set espècies que destaquen pels seus fruits, com el coscoll, el llentiscle i el grèvol; quatre que en destaquen per la seua floració, com l’hibisc; i cinc plantes aromàtiques, com el romer i la murta.

Segons els autors Ricard Pitarch Garcia i Marcel Pitarch Marín, «les àrees del Campus del Riu Sec amb major densitat i diversitat de bardisses són el Jardí dels Sentits, els voltants dels edificis de l’Espaitec i el vial que va del nord de la zona de raquetes, passant per l’entrada al Paranimf i acabant en la porta d’accés de l’avinguda Sos Baynat».

Aquest treball complementa el llibre Guia de la flora ornamental de la Universitat Jaume I: Un campus per a la biodiversitat, escrit per uns dels coautors de l’article, Ricard Pitarch Garcia, i publicat en 2013 pel Servei de Publicacions de l’UJI, que catalogava i descrivia totes les espècies d’arbres, arbusts i plantes ornamentals del campus de manera rigorosa i divulgativa. Aquest llibre segueix de vigència, ja que quan es va redactar el projecte de jardineria de la part urbanitzada, estava acabada i sols s’han realitzat xicotetes remodelacions.

Revista Bouteloua

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions