Professionals de l'empresa, estudiantat i personal investigador indaguen sobre economia circular amb l'UJI i l'ITC en el projecte KATCH-e

26/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Aprofundir en l'economia circular, basada en l’ús eficient dels recursos, com a oportunitat de negoci en els sectors del moble i la construcció ha sigut l'objectiu de més d'una vintena de professionals del món de l'empresa, personal investigador i estudiantat interessat en aquest àmbit, que han participat en el workshop celebrat a la Universitat Jaume I de Castelló organitzat per l'UJI i l'ITC com a membres del projecte europeu KATCH-e, un dels objectius fonamentals del qual és, precisament, implantar la circularitat en els esmentats sectors.

Professionals del món del disseny, l'arquitectura, la construcció, l'hàbitat, el sector del moble, etc., han analitzat determinats models circulars de negoci i disseny, a més d'estudiar l'eficiència de recursos i tractar de definir quin tipus de formació seria necessària perquè les empreses estiguen preparades a l'hora d'afrontar el desafiament que suposa a escala mundial adaptar-se a l'economia circular.

Durant els dies 21 i 22 de juny de 2017 se celebra a l'ITC una reunió de seguiment del projecte KATCH-e, que pretén contribuir a la innovació en el sistema d'educació superior, a més d'influenciar també en les estratègies de negocis i en el desenvolupament de nous productes i serveis en sintonia amb l'economia circular i els principis de sostenibilitat.

KATCH-e està liderat per LNEG, el Laboratori Nacional d'Energia i Geologia de Portugal i té tres anys de durada. Forma part del programa Erasmus+, finançat per la Comissió Europea amb la participació de la Universitat d'Aveiro (Portugal), l'ITC, l’UJI i Prospektiker (Espanya), la Universitat Tècnica de Viena, l'Institut Austríac d'Ecologia (Àustria) i la Universitat d'Aalborg (Dinamarca). A més, formen part d'aquest consorci empreses vinculades amb els materials de construcció i l'hàbitat portugueses, austríaques i daneses.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions