Set joves investigadors obtenen el premi Fundació Banc Sabadell a les millors pràctiques del programa «Estudia i investiga» de l’UJI

30/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, Rafael Lapiedra, i el director regional València Nord Castelló de Banc Sabadell, Cristóbal Peña, han lliurat els premis a les millors pràctiques del programa «Estudia i investiga» de la Universitat Jaume I de Castelló. Els set estudiants guanyadors, que han exposat els seus treballs en l’acte de lliurament de premis, han sigut guardonats amb un diploma i una ajuda en metàl·lic de 375 euros, finançada per la Fundació Banc Sabadell.

Després del lliurament i les presentacions, la vicerectora ha destacat el talent, l’esforç i el compromís de l’estudiantat participant amb la investigació i especialment la dedicació del professorat investigador que treballa amb els joves investigadors i investigadores «perquè és molt satisfactori per la nostra professió participar en la transferència de coneixement, però sobretot interactuar amb els joves i conèixer les seues inquietuds, és enriquidor» ha conclòs. En el curs 2016/17 han participat un total de 117 estudiants i 72 grups d’investigació.

De l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, s’ha guardonat tres estudiants del Grau en Química: Pablo Serna Gallén, per la investigació «Materiales electroópticos: elucidación estructural del Batio3 dopado con EU(III)»; Albert Pla López, pel treball de recerca «Desarrollo de compuestos anticáncer con actividad inmunomoduladora», i Sara Miralles Comins, per la investigació «Síntesis de amino amides derivades del aminoácido natural L-prolina para aplicaciones catalíticas». A més, s’ha premiat a l’estudiant del Grau en Enginyeria Química Iván Raro Clemente pel treball «Síntesis por combustión de espinelas».

Així mateix, de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, s’han guardonat dues estudiants del Grau en Economia: María Delgado Gómez-Flors, per l’estudi «Transparencia y spread negativo en mercados OTC» i Ana Isabel Doñate Buendía, per la investigació «Justícia i altruisme en el context d’un joc de càstig: una perspectiva de gènere». Així mateix, s’ha premiat María Bonanad Carrasco, del Grau en Finances i Comptabilitat, pel treball «Anàlisi financera de les alternatives bancàries amb les clàusules sòl».

El programa «Estudia i investiga» de la universitat pública de Castelló, ofereix a l’estudiantat excel·lent l’oportunitat d’obtenir una formació complementària treballant dins d’un grup de recerca consolidat des del primer curs. L’estudiantat compta amb la supervisió de professorat tutor que inicia l’alumnat en tasques de recerca bàsica al principi i més concretes i especialitzades en els últims cursos. A través d’aquesta experiència pionera a Espanya es potencia el talent desenvolupant competències pròpies de la recerca i moltes altres relacionades amb la creativitat, la motivació i la innovació.

L’objectiu de la Fundació Banc Sabadell és promoure activitats de divulgació, formació i investigació en els àmbits educatius, científics i culturals, així com fomentar i donar suport al talent jove.

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions