El projecte Solar Pigment de l’UJI és un dels finalistes per a optar al finançament del Fons d'Emprenedors de la Fundació Repsol

22/06/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte Solar Pigment (pigments intel·ligents capaços de regular la temperatura) presentat per Guillermo Monrós, Vicente Esteve i Mario Llusar, amb la col·laboració d’Arnau Monrós, Sara Cerro, Carina Gargori i Natalia Fas, del Departament de Química Inorgànica i Orgànica de la Universitat Jaume I de Castelló, és una de les dotze propostes finalistes que opten a ser incubades pel Fons d'Emprenedors de la Fundació Repsol.

Després de superar un exhaustiu procés d'avaluació i selecció, quatre idees i vuit projectes estan en la fase final de la cinquena convocatòria, el jurat de la qual es reunirà el proper 5 de juliol per a decidir quins rebran el suport del fons.  Els resultats es donaran a conèixer en un acte públic al Campus Repsol el dia 6 de juliol.

Els seleccionats rebran un suport econòmic fins a 288.000 euros durant un màxim de dos anys i les idees rebran 24.000 euros durant un any per a la seua maduració, així com l'acompanyament d'un equip de tutors experts, assessorament tècnic i legal i formació adequada a les seues necessitats.

Des del mes de novembre, els finalistes han superat l'anàlisi tècnica, tant de l'equip del Fons com dels avaluadors externs. Així mateix, les propostes han estat validades mitjançant entrevistes personals, l'anàlisi del Comitè d'Avaluació i posteriorment han passat el procés de proincubació, en el qual han aprofundit en el seu pla de treball.

Les propostes que han passat a la fase final destaquen per la seua innovació i el seu compromís amb l'eficiència energètica en diversos àmbits, que van des de la producció i generació d'energia fins a la seua distribució i ús final.

En l'apartat de projectes, els seleccionats han sigut: Biostarter (cultius biològics per a optimitzar les plantes de tractament de residus); Fuelium (piles de paper ecològiques i d'un sol ús); Gnanomat (nanomaterials derivats del grafè per a optimitzar acumuladors d'energia): K- Foams (escumes de carbó amb altes propietats de personalització per a aïllament tèrmic i acústic); R3Fiber (reciclat de pales d'aerogeneradors); SiTerm (microsensors termoelèctrics per a la detecció de fugues); Solar Pigment (pigments intel·ligents capaços de regular la temperatura) i ThERS (recuperació energètica de fluids amb tecnologia termoelèctrica).

En la secció d'idees, les seleccionades han sigut: Aladyn System (sistema de transferència d'energia elèctrica sense cables); Muon Systems (tomografia muònica per al manteniment preventiu de forns i calderes industrials); Pure/T (tecnologia de terahertzs per a optimització de processos de refinatge de cru); i Sweet Generator (sistema capaç de generar electricitat a partir d'aigües residuals alhora que les depura).

Informació proporcionada per la Fundació Repsol: http://www.fondoemprendedores.fundacionrepsol.com/es/actualidad/noticias

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions