El Labpsitec de l’UJI ofereix tractament en línia gratuït per als trastorns adaptatius

25/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I de Castelló ofereix tractament en línia gratuït per als trastorns adaptatius a persones de més de 18 anys que estiguen en una situació estressant que afecte al desenvolupament normal de la seua vida, com a conseqüència, per exemple, d’una ruptura sentimental, una pèrdua de treball, el diagnòstic d’una malaltia crònica o la jubilació.

Els trastorns adaptatius són reaccions emocionals i comportamentals negatives davant una situació estressant. Una reacció normal que la majoria de les vegades se supera sense ajuda, però que, en algunes ocasions, requereix suport psicològic. «És un dels problemes psicològics més diagnosticats en la pràctica clínica en tot el món i, a més, genera grans costos en tots els àmbits: econòmic, social i personal», explica Soledad Quero, investigadora del Labpsitec i responsable del tractament juntament amb la doctoranda Irina Rachyla.

Els símptomes poden aparèixer durant els tres mesos següents al fet causant i es manifesten tant en l’àmbit dels sentiments (ansietat, desànim, depressió) com en el comportament (evitant l’esdeveniment que s’ha viscut). El tractament que s’ofereix des del Labpsitec té una durada màxima de 10 setmanes i es realitza totalment en línia, amb la qual cosa es facilita l’accés des de qualsevol lloc. Només cal enviar un correu electrònic a tao@uji.es o trucar al 964 38 76 43.

El programa inclou estratègies psicològiques que han demostrat ser eficaces per ajudar persones que hagut d'afrontar distintes dificultats o situacions estressants. És un tractament d’orientació cognitivo-comportamental fonamentat en un protocol ja existent per a tractar aquest tipus de trastorns, habituals però no greus. Encara que l’objectiu fonamental és superar el fet estressant, el programa també fomenta el desenvolupament i el creixement personals per a aprendre i eixir enfortits de l’experiència.

El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de l’UJI fa més de quinze anys que estudia les possibilitats que les noves tecnologies de la informació i la comunicació, com són la realitat virtual, la realitat augmentada, Internet o els sistemes mòbils, ofereixen a la pràctica clínica en els camps de l’avaluació i el tractament dels processos psicològics bàsics. El projecte compta amb la col·laboració del Ministeri d’Economia i Competitivitat i la Generalitat Valenciana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions