L'empresa Biótica obté finançament europeu per comercialitzar el sistema de detecció en línia de legionel·la

12/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa biotecnològica Biótica Bioquímica Analítica, S.L., situada al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec) ha sigut una de les 14 empreses espanyoles que han accedit al finançament de l'Instrument pime H2020, que invertirà en aquesta segona fase 73 milions d'euros en 47 pimes innovadores.

Biótica (www.biotica.es) és l'única empresa del sector de la biotecnologia europea que ha passat el tall. El seu objectiu és desenvolupar i comercialitzar un sistema de detecció i quantificació en línia de Legionella spp en aigua denominat ULISENS. La firma està especialitzada en el desenvolupament de tests ràpids per a detecció de patògens en mostres ambientals amb diversos productes al mercat, centrats en la detecció primerenca de Llegionel·la, com per exemple, Legipid® Legionella Fast Detection Kit.

L'objectiu general del projecte ULISENS (Ultra Legionel·la Immunoanalysis System for Early Sensing) se centra en el desenvolupament i la comercialització ulterior d'un sistema d'alerta automàtic capaç de detectar i quantificar legionel·la en l'aigua. El sistema, totalment nou, integra un mòdul de detecció ràpida automàtica capaç de dur a terme in situ l'anàlisi en temps real basada en tecnologies de la informació i la comunicació per reduir al mínim el temps d'obtenció de resultats. Aquest sistema és totalment innovador, ja que no existeix cap tecnologia al mercat que siga capaç de realitzar una anàlisi in situ de forma automatitzada de la legionel·la present en una instal·lació.

La Comissió Europea ha rebut 553 propostes per accedir a la segona fase, de les quals han estat seleccionades al voltant del 10%. Entre tots els projectes seleccionats destaquen els espanyols, amb catorze pimes de les 47 seleccionades en catorze països que rebran un total de 15,4 milions d'euros. Cada projecte rebrà fins a 2,5 milions d'euros (5 milions en el cas de projectes de salut) per finançar activitats d'innovació, prova, pilotatge, ampliació i miniaturització, a més de desenvolupar un pla de negocis madur per al seu producte.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions