El projecte CRS Marató de València arriba a la recta final

21/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Aquest diumenge 20 de novembre i coincidint amb la realització de la Marató de València Fundació Trinidad Alfonso EDP, l'equip d'investigació CRS de la Universitat Jaume I ha dut a terme un estudi de camp entre 100 corredors i corredores de l'emblemàtica prova de la nostra comunitat.

L'estudi va començar a la fira del corredor el divendres 18 i el dissabte 19 de novembre amb una bateria de test que incloïen una mesura del pes dels atletes, l'anàlisi de la seua força explosiva amb un salt vertical, analítiques de sang i orina i la col·locació d'un pulsòmetre GPS i un acceleròmetre que els corredors havien de dur durant tota la cursa.

La jornada del 20 de novembre va començar ben de matí, ja que a les 7.00 hores estaven citats els corredors per a entregar una mostra d'orina i registrar el seu pes previ a la realització de la marató. Hores després, anaven arribant a meta per a finalitzar les proves després de la cursa. Aquestes proves van consistir en una nova mesura del seu pes corporal, una enquesta i anàlisi clínica sobre la seua hidratació durant la marató, un salt vertical per a mesurar la  força i una analítica de sang i orina.

Ara arranca la part més important de la investigació, ja que durant la setmana del 21 al 27 de novembre els corredors, que en arribar a meta van ser assignats a un grup de treball, duran a terme entrenaments de carrera contínua, treball sense impacte amb cintes el·líptiques o simplement un descans d'activitat esportiva que permetran conèixer als investigadors quin mètode és el més efectiu per a recuperar-se d'un esforç tan gran. Això es podrà mesurar analitzant la seua sang durant els entrenaments i comparant-la amb les mostres recollides anteriorment.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions