«Pint of Science» arribarà a Castelló en 2016 de la mà d'investigadors de l’UJI El festival internacional de ciència se celebrarà en bars de 16 ciutats espanyoles els dies 23, 24 i 25 de maig

17/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Castelló acollirà per primera vegada el Festival Internacional de Ciència «Pint of Science», una trobada que busca apropar la ciència a la societat i la segona edició de la qual se celebrarà al maig de 2016 en 16 ciutats espanyoles. La reeixida iniciativa arriba a Castelló de la mà d'un equip coordinador encapçalat per Roger Sanchordi, Manolo Cros i els investigadors de la Universitat Jaume I Ángel David Rodríguez, Ferrán Martínez, Carmen Agustín i Guillermo Peris.

Els dies 23, 24 i 25 de maig de 2016 els bars tornaran a omplir-se de ciència en un intercanvi de persona a persona, amb xerrades adaptades per arribar a la societat. Xerrades pensades perquè els científics de Castelló donin a conèixer a la societat les recerques que estan portant a terme en centres i institucions locals.

Castelló se suma així a la llista de ciutats noves (Oviedo, Logronyo, Bilbao, Vitòria, Valladolid, Palència, Santander, Gijón i Girona) pel 2016 i a les quals repeteixen després de l'èxit de l'any passat (Madrid, Barcelona, Zaragoza, Murcia, Donostia-Sant Sebastià, Iruña-Pamplona, Santiago de Compostel·la i València).

El proper mes de maig en diversos bars de Castelló se celebraran xerrades, demostracions i experiments en viu per fer la recerca acadèmica més accessible. Els temes de les xerrades seran variats i abastaran diferents temes, es parlarà de física, de materials, de ciències de la terra, d'immunologia, de recerca del càncer, d'ecologia, de clima, de psicologia, d'història, d'arqueologia, de robòtica, de tecnologia, etc. L'entrada serà gratuïta i tota la informació estarà a la web http://pintofscience.es/.

Els inicis de «Pint of Science»

En 2012 els investigadors Michael Motskin i Praveen Paul, de l'Imperial College de Londres, van engegar un esdeveniment anomenat «Meet the Researchers» («Coneix als investigadors») en el qual van portar a pacients afectats de Parkinson i Alzheimer als laboratoris per veure exactament què és el que s'estava fent en la recerca de les seves malalties. Quan van comprovar l'interès de la gent van decidir que igual que ells anaven als laboratoris per apropar-se a la ciència, la ciència podia anar a buscar a la gent, si no a les seves cases almenys als bars. Després d'aquest primer èxit, l'edició de 2014 va incloure a Irlanda, França, Estats Units, Suïssa i Austràlia.

A Espanya va arribar de la mà de la matemàtica Inés Garmendia i del físic Gaspar Sánchez, que articulen l'equip de voluntaris que fan possible avui «Pint of Science». Dissenyadors, experts en comunicació, periodistes, bloguers i, per descomptat, investigadors de tots els camps que busquen ponents, bars i finançament. El passat mes de maig més de 25 bars de 8 ciutats espanyoles van ser escenari, per primera vegada a Espanya, del Festival Internacional de Ciència «Pint of Science». La convocatòria va ser un èxit de públic i tant bars com a científics van quedar encantats amb l'experiència, segons destaquen des de l'organització.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions