El grup d’investigació DACTIC de l’UJI realitza una prova pilot per mesurar les emocions dels dissenyadors

18/12/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Personal investigador del grup de recerca en Disseny i Art Contemporani: Tendències, Innovació i Creativitat de l’UJI va realitzar la passada setmana amb els professionals de l’empresa Estudio Vitale un experiment de mesurament de les emocions dels dissenyadors, dins del projecte «Interconnexions entre el disseny i l’art actual».

La prova pilot realitzada a l’estudi de dissenyadors permetrà establir als investigadors els paràmetres que s’han de tenir en compte a l’hora de mesurar les emocions del dissenyador o dissenyadora (què sensacions li produeix, com se sent amb cadascuna de les metodologies de treballs, si repercuteix en el disseny realitzat, etc.).

Els equips de mesura (cascs Emotiv EPOC - http://emotiv.com/) mostren dos tipus de senyals; una que permet el reconeixement facial (amb la mesura dels impulsos electroneuronals) i una altra que transforma els paràmetres en emocions (frustració, interés, excitació, concentració, meditació, etc.).

La finalitat d’aquesta investigació, que es troba en la seua fase inicial, és indagar el tipus d’emocions que li provoca al dissenyador o dissenyadora les diferents  metodologies de treball i mesurar les diferents emocions amb l’objectiu de conèixer què metodologies aconsegueixen millors sensacions emocionals i si influeixen en el resultat dels dissenys.

En el projecte participen, entre altres, Elena Mulet, Vicente Chulvi i Marta Royo, professorat del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, Laura Martínez i Maria Agost, becàries de col·laboració, sota la coordinació de la professora Julia Galán.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions