Un estudi de l’UJI revela l'efectivitat de potenciar els recursos socials dels equips de treball per a afrontar la crisi

18/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Potenciar el treball en equip, el suport social entre companys de treball i la coordinació millora el rendiment del personal en qualsevol empresa o institució, demostrant-se com una eina eficaç per a fer front a les dificultats que suposa una situació de crisi com l'actual. Així ho confirma l'estudi realitzat per l'equip WONT de Prevenció Psicosocial de la Universitat Jaume I de Castelló, que conclou que els recursos socials dels equips de treball milloren el vigor, la dedicació i l'absorció en els equips de treball per a desenvolupar tant les tasques per a les que van ser contractats, com aquelles altres que van més enllà de l'estrictament prescrit per al seu lloc i que milloren la imatge de l'organització.

Després d'estudiar a una mostra de 533 empleats pertanyents a 62 equips de treball de tretze organitzacions de la Comunitat Valenciana, l'investigador Pedro Torrente explica que s'ha confirmat que “quan s'aposta per potenciar el treball en equip, un clima de suport social i la coordinació no sols s'aconsegueix que les persones treballen més i millor, sinó que a més treballen més a gust, la qual cosa és un factor fonamental en una època de crisi com l'actual. A més, es tracta de recursos que l'empresa pot impulsar sense cap cost i que promouen un clima de seguretat psicològica, de crítica constructiva i d'atenció als problemes interpersonals”. Pràctiques com el fet que el supervisor medie directament en conflictes que sorgisquen en el seu equip; el foment de la comunicació interna, tant de dalt cap avall (butlletins periòdics, taulers d'anuncis…) com dels empleats als directius (bústia de suggeriments, premiant les millors…) i entre els diferents membres de l'equip; la contractació de personal que complemente les destreses de l'equip; o la creació d'incentius per resultats de l'equip i no individuals, són algunes de les mesures que poden afavorir aquest bon clima de treball, segons explica Torrente. 

D'altra banda, l'estudi va posar de manifest que el foment del treball en equip i la cooperació entre companys no és una pràctica habitual entre les xicotetes i mitjanes empreses valencianes a pesar dels importants avantatges competitius que suposa. De fet, Pedro Torrente explica que “a partir dels resultats de l'estudi, estem treballant amb diverses de les empreses participants en l'investigació per implantar mesures que fomenten el treball en equip i contribuir així a millorar els seus resultats”. En aquest sentit, la metodologia d'investigació-acció utilitzada per l'equip WONT, amb el suport del Ministeri d'Economia i Competitivitat, suposa que els investigadors realitzen un informe de factors psicosocials i propostes de millora per a totes les empreses participants en les seues investigacions.

L'estudi titulat “Cómo el engagement en el trabajo del equipo media entre los recursos sociales y el desempeño” ha sigut publicat per la revista científica espanyola Psicothema, en un número especial amb experts internacionals al camp de la Psicologia Ocupacional Positiva. Entre les principals aportacions metodològiques de la investigació, Torrente destaca el fet que són escassos els estudis que aborden la percepció del personal a nivell d'equip i no individual. “Són percepcions col·lectives per al que es realitza una mitjana consensuada entre el que els uns i els altres opinen. A més, s'ha realitzat un mesurament objectiu de l'exercici ja que és avaluat per part del supervisor directe”, assenyala.

De cara a una nova fase de la investigació, l'equip dirigit per Marisa Salanova tractarà de revalidar en el temps els resultats obtinguts en aquesta primera anàlisi “a fi de confirmar si amb l'impuls del treball en equip es dóna inici al que denominem una espiral positiva, de millora del clima laboral i de resultats positius al llarg del temps”. La investigació compta amb finançament per part del Ministeri d'Economia i Competitivitat i del programa VALi+d de la Generalitat Valenciana.

Informació WONT: http://www.wont.uji.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions