Dia Internacional de la Convivència en Pau: Manifest de Crue Universitats Espanyoles Madrid 16 de maig de 2024

08/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’Assemblea General de Nacions Unides, reconeixent la necessitat d’eliminar totes les formes de discriminació i intolerància, en la seua resolució 72/130 de 8 de desembre de 2018, va declarar el 16 de maig com a Dia Internacional de la Convivència en Pau, emfatitzant la important funció de la societat civil, especialment del món acadèmic, per al foment del diàleg entre religions i cultures i encoratjant al fet que s’adopten mesures que mobilitzen a la societat civil, com ara la divulgació de la importància d’aquesta declaració, organització d’activitats de diàleg o l’establiment de marcs de cooperació.

Sobre aquest tema, Crue Universitats Espanyoles reafirma el seu compromís amb la convivència pacífica i el respecte mutu amb la intenció de promoure la pau, la tolerància, la inclusió, la comprensió i la solidaritat. Especialment en les institucions d’educació superior, que no són sinó espais de diversitat, on convergeixen persones amb diferents orígens, cultures, creences, perspectives i ideologies. És aquesta diversitat la que enriqueix el nostre entorn acadèmic i ens brinda l’oportunitat de continuar aprenent i convivint.

En aquest món, en el qual el conflicte, la crispació i la confrontació són, lamentablement, molt freqüents, les nostres universitats han de ser fars d’esperança en la construcció d’un món millor. Hem de ser autèntics agents de canvi, fomentant ambients inclusius on la docència, la investigació, la transferència i la innovació es desenvolupen sobre la base del respecte, el diàleg i la comprensió. Ambients on cada individu se senta valorat i respectat pel que és, i en els quals es rebutge amb fermesa qualsevol forma de discriminació, odi o violència.

La cooperació entre les diferents disciplines de coneixement, entre les ciències i les humanitats, ha demostrat ser una fórmula reeixida per a un progrés ferm, sostenible i més humà. Traslladem aqueixa convivència fructífera que encoratgem des dels nostres campus a la resta de la societat, demostrant que els valors que sustenten aquestes aliances són efectius a l’hora de prevenir el conflicte o, quan siga necessari, de reparar-lo. Renovem avui, per tant, el nostre ferm compromís amb un futur de pau, convivència i progrés en les nostres universitats, i en el món sencer.

Logo CRUE Logo UJI
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions