Exposició fotogràfica: «Siria en el objetivo» La UJI mostra la realitat de «Siria en el objetivo» amb una exposició fotogràfica

02/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 5 al 16 de desembre de 2016
Acte: Exposició i Cicle de Conferències a la Seu de la Ciutat
Títol: «Siria en el objetivo»
Autors: Abdulrahman Kelani, Hosam Katan Aleppo i Moustafa Jacoub
Lloc: vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials
Entitat: Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau IUDESP-UJI 

Del 5 al 16 de desembre podrà veure's al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials l'exposició fotogràfica Siria en el objetivo. Els fotògrafs sirians Abdulrahman Kelani, Hosam Katan Aleppo i Moustafa Jacoub ajuden a visibilitzar i denunciar la realitat d'un conflicte on les víctimes són els ciutadans i ciutadanes del carrer, que lluiten cada dia per continuar amb les seues vides. L'exposició està organitzada per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP-UJI) en col·laboració amb la Fundació Pulso de Vida, amb motiu de la celebració de l'aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans el pròxim 10 de desembre.

Aquesta activitat s'emmarca com a pròleg al cicle de conferències «Crisis dels Refugiats a Europa: Reflexions i Propostes des dels Drets Humans», organitzada pel IUDESP a la Llotja del Cànem els dies 13, 14 i 15 de desembre. El cicle de conferències s'obri el dia 13 de desembre de la mà de Jesús Núñez Villaverde, codirector de l'Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària de Madrid, amb la ponència Crisi dels refugiats: el conflicte i les seues causes, on s'exposaran els motius pels quals s'inicia aquest conflicte.

El dimecres 14 de desembre, Lorenzo Gabielli, del Grup d’Investigació Interdisciplinari sobre Immigració de la Universitat Pompeu Fabra, presentarà la ponència La resposta europea a la crisi dels refugiats, amb la qual analitzarà les accions implementades per a fer front a aquest conflicte.

Per a tancar aquestes jornades, el dijous 15 de desembre, Vicent Martínez Guzmán, director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, exposarà la ponència Crisi dels refugiats a Europa: alternatives des de l'hospitalitat, una opció alternativa per a abordar la migració produïda arran del conflicte.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions