Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 01/2018 (31 gener de 2018)

31/01/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector informa al Consell de Govern de tres nomenaments de direcció de departament
El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha informat al Consell de Govern de dos nomenaments provisionals de direcció de departament: la del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, que ocuparà el professor Joaquín Luis Sancho Bru, i la del Departament de Dret Privat, que ocuparà el professor Luis Martínez Vázquez de Castro, ambdúes fins la convocatòria d’eleccions. Així mateix, Climent ha informat del nomenament de la professora María Rosario García Mahamut com a directora del Departament de Dret Públic, que continuarà amb el càrrec al no haver-se presentat cap altre candidat durant el període de presentació de candidatures.

L’UJI s’adhereix a la moció de Castelló LGTBI per demanar l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat l’adhesió a la moció presentada per Castelló LGTBI en la que s’insta al Congrés dels Diputats a l’aprovació a la major brevetat de la proposició de llei, d’àmbit estatal, contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d’igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere i intersexuals.

L’UJI aprova el percentatge de la carrera professional del PAS 2018
El Consell de Govern ha aprovat que el personal d’administració i serveis de la universitat pública cobre el 100% de la carrera professional durant l’any 2018.

L’UJI lliurarà la seua Medalla d’Or a Xarxa Teatre, Dolores Cortés i Joan Francesc Mira
El Consell de Govern ha aprovat, per unanimitat, la concessió de la Medalla d’Or de la Universitat Jaume I al grup Xarxa Teatre, a l’empresària Dolores Cortés i a l’escriptor i filòleg Joan Francesc Mira, que es lliuraran en la pròxima festa d’aniversari de la creació de la institució, el proper 23 de febrer. El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha destacat que amb aquestes distincions es vol fer palès el reconeixement de la Universitat a tres àmbits molt singulars, com és el de la cultura i la festa de carrer, en el cas de Xarxa Teatre, el de l’emprenedoria i l’esperit empresarial, lligat al de la igualtat de gènere, en el cas de Dolores Cortés, i el de la promoció de la llengua i la cultura pròpies, com és el cas de Joan Francesc Mira. 

El grup Xarxa Teatre va nàixer a Vila-real en 1983 i des d’aleshores ha viscut un creixement continuat, portant la cultura popular valenciana com a nucli temàtic principal de les seues actuacions per tot el món, amb un llenguatge universal i multimèdia que ha sabut fer del teatre un concepte festiu i obert. Al llarg del seus 35 anys d’història, Xarxa Teatre ha representat els seus espectacles a més de 40 països, sent en aquest moment la companyia teatral valenciana amb major implantació internacional.

Dolores Cortés va nàixer també a Vila-real, en 1926, al si d’una família llauradora i als 16 anys va començar a fer-se càrrec de la família per la mort de son pare, treballant pel matí en un taller de modista i per la vesprada donant classes en una acadèmia pròpia. En 1957 va encetar el seu treball de confeccions d’artesanies tèxtils, amb una producció de vestits de bany i merceria, fent créixer la seua companyia fins convertir-la en un referent en el seu sector. Les seus creacions estan presents en més de 1.500 punts de venda per tot el món i és una companyia destacada sempre en les millors passarel·les del planeta. 
Joan Francesc Mira va nàixer a València en 1939, on es va doctorar en Filosofia i Lletres. Va ser professor de les universitats de València i Jaume I, a més de col·laborar amb el Laboratori d’Antropologia Social de La Sorbona i la Universitat de Princeton, als Estats Units. Autor d’un gran nombre d’estudis i investigacions de caràcter assagístic, ha estat reconegut amb molts premis i distincions, entre les quals destaquen el premi Sant Jordi, el premi de la Crítica Catalana, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. 

La sala principal del Paranimf es denominarà «Sala Carles Santos»
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I, a proposta del vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, ha aprovat la nova denominació de la sala principal del Paranimf com «Sala Carles Santos» en reconeixement al compositor i Medalla d’Or de la Universitat, Carles Santos.

Carles Santos (Vinaròs, 1940-2017)​ va ser un artista integral que, a la seua faceta de pianista, va sumar encertadament la d'altres àmbits com el teatre, el cinema o les arts plàstiques. La fusió de tots aquests treballs artístics es va manifestar en la seua original, multidisciplinària i extensa producció escènica.

El Consell de Govern aprova la modificació del reglament de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques 
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la proposta de reforma de l’article 16 del reglament de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i que fa referència a la composició de les comissions de titulació de grau. Amb la modificació, s’incorporen a la comissió les persones que coordinen els cursos del grau, elegides preferentment entre el professorat de la titulació que hi imparteix docència, i la persona que coordina el Treball Final de Grau.

L’UJI aprova una Normativa sobre tesis doctorals subjectes a confidencialitat i tractament de dades personals en treballs acadèmics
El Consell de Govern ha aprovat una normativa sobre tesis doctorals subjectes a confidencialitat i tractament de dades personals en treballs acadèmics, amb el propòsit, per una part, de garantir la confidencialitat dels resultats de les investigacions derivades de les tesis doctorals que pugen ser transferits a sectors socioeconòmics interessats en la seua explotació, i, per altra, de protegir qualsevol dada associada a les persones que puga ser utilitzada en tesis doctorals, treballs fi de grau o treballs fi de màster.

La Universitat recomana la utilització de dades anònimes en els treballs acadèmics, però s’estableix que si, de forma excepcional i de manera justificada, es feren servir dades personals identificades o identificables, els fitxers de les quals seran responsabilitat de l’investigador en el cas de treballs  particulars, i de la universitat en aquells casos que assenyala aquesta normativa, d’acord al criteri establert per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

L’UJI aprova la unificació del Programa i el Reglament d'esportistes d'elit i alt nivell
El Consell de Govern ha aprovat la fusió del Reglament i del Programa d'esportistes d'elit i alt nivell en un sol document. Aquest document defineix el que s’entén per esportista d’elit de l’UJI; determina el seus beneficis i obligacions, i arbitra els mecanismes necessaris perquè qualsevol esportista d’alt nivell que desitge beneficiar-s’hi puga sol·licitar acollir-se a aquest programa.

Com a principal novetat, el nou reglament estipula que els i les esportistes que siguen estudiants de l’UJI i es troben en determinats nivells esportius, es podran acollir al programa sempre que el seu club esportiu tinga un conveni de col·laboració amb la universitat. Es tracta de les següents modalitats: futbol masculí fins a segona divisió B o fins a LEB Or; futbol femení fins a segona divisió; bàsquet femení fins a lliga femenina 2; futbol sala masculí i femení fins a segona divisió; handbol masculí i femení en la divisió d’honor plata; voleibol masculí i femení vins a superlliga 2 i rugbi femení fins a divisió d’honor B.

L’UJI aprovat els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màster universitaris de la Universitat per al curs 2018-2019
El Consell de Govern ha aprovat els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màster universitaris de la Universitat per al curs 2018-2019 amb la finalitat de que els màsters universitaris siguen autofinançables. S’ha establert un procediment de conversió de crèdits finançats en recursos econòmics en què s’inclouen variables com les places oferides; l’estudiantat de fora de la Comunitat Valenciana; si és un màster presencial o a distància; si compta amb segell de qualitat;  l’estudiantat de nou ingrés i el crèdits matriculats i l’alumnat de Doctorat.

El Consell de Govern amplia la forquilla de preus mínims i màxims de pagament al professorat en els estudis propis
El Consell de Govern ha aprovat l’ampliació de la forquilla de preus mínims i màxims de pagament del professorat en els estudis propis  que ha quedat fixat entre 30 i 120 euros.

L’UJI amplia el programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència del PDI de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat una modificació del programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència del PDI de la Universitat Jaume I, que és una iniciativa per recolzar la implicació en la millora de la qualitat en activitats d’investigació bàsica i aplicada i de transferència de resultats d’investigació del PDI. Amb la modificació aprovada s'inclou una nova incentivació per la participació del professorat en projectes de recerca d'àmbit internacional, particularment en el programa marc Horitzó 2020, així com per la direcció/edició de revistes científiques reconegudes dins del Pla Propi d'Investigació de la Universitat Jaume I.

 

La Universitat Jaume I aprova els límits d'admissió per al curs 2018/2019 amb 4.421 places entre graus i màsters
El Consell de Govern ha aprovat els límits d'admissió de graus i màsters oficials per al curs 2018/2019 en el qual la Universitat Jaume I oferirà un total de 4.421 noves places. En concret, s'oferiran 2.965 places en graus oficials destacant l'increment de places en el grau d'Infermeria que passa de 60 a 120 places.

Per centres, s'ofereixen 770 places en l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 380 en la Facultat de Ciències de la Salut; 895 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i 920 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Respecte als màsters oficials, s'ofereixen 1.456 places.

La UJI aprova el calendari acadèmic del curs 2018/2019
El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic per al curs 2018/2019 que contempla que les classes començaran el dilluns 10 de setembre de 2018 i finalitzaran el 22 de maig de 2019. L'alumnat tindrà dos períodes d'avaluació final de semestre, del 7 al 23 de gener i del 23 de maig al 7 de juny, i un període d'avaluació de la segona convocatòria ordinària del 17 de juny al 5 de juliol. A més s'estableix un període d'avaluació optatiu del 10 al 14 de juny, que els centres poden utilitzar per a la realització de proves d'avaluació d'estudis segons les seues necessitats. El període d'avaluació de la segona convocatòria ordinària d'estudis de grau serà del 17 de juliol al 5 de juliol.

En relació als dies festius, serà festa de la Universitat sense activitat docent presencial, el 21 de setembre i el 22 de febrer. El període de vacances durant Nadal serà del 22 de desembre al 5 de gener; en Magdalena, del 23 al 30 de març, i en Setmana Santa, del 18 al 27 d'abril.

L’UJI aprova la documentació per l’organització del curs 2018/2019
El Consell de Govern ha aprovat el document d’organització del curs 2018/2019, que té como a objectiu establir un marc de referència per al disseny i desenvolupament dels diferents processos que s’engloben dins de l’ordenació acadèmica del proper curs.

Els principals elements que formen aquest marc són: el calendari dels principals esdeveniments de l’ordenació acadèmica; la previsió del nombre de crèdits de referència a impartir i/o computar als efectes de determinació de la càrrega docent en ensenyaments oficials de grau i màster; les dedicacions docents i obligacions d’assistència a l’estudiantat de les diferents figures de personal docent i investigador; el càlcul dels crèdits de reducció per l’exercici de càrrecs acadèmics i sindicals i per l’aplicació de programes de suport a l’activitat del professorat; el procediment i criteris per a la concessió de veniae docendi al personal investigador, i els procediments relatius a l'ordenació acadèmica del curs.

El Consell de Govern aprova l’Oferta Pública d’Ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2018
El Consell de Govern ha aprovat l’Oferta Pública d’Ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2018. En el torn lliure es convocaran 25 places: 17 de professorat Titular d’Universitat; 4 de professorat contractat doctor; 3 de Titular d'Universitat i un de professorat contractat doctor per a personal investigador doctor que haja finalitzat el Programa Ramón y Cajal i haja obtingut el certificat I3. En el torn de promoció interna es convocaran 20 places de professorat per a l’accés al cos de catedràtics d’universitat, segons la disposició final segona el Reial Decret Llei 10/2015, d’11 de setembre. 

El Consell de Govern aprova el  barem específic per als concursos de professorat contractat doctor interí del Departament d’Educació
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el barem específic de l’àrea de Didàctica i Expressió Corporal del Departament d’Educació per als concursos de places de professorat contractat doctor interí. En els barems s’inclouen aspectes com la formació acadèmica, la investigació, la docència universitària, o el coneixement d’idiomes.

La Universitat aprova la convocatòria d’una plaça de professor contractat doctor interí i la corresponent modificació de la RLT del PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del PDI per incloure la creació d’una plaça de professor  contractat doctor amb caràcter interí vinculada a l’Àrea Didàctica de l’Expressió Corporal del Departament d’Educació.

L'UJI aprova la concessió de 16 llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de 16 llicències superiors a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professors dels departaments d’Enginyeria i Ciència dels Computadors, Química Física i Analítica, Educació, Mecànica i Construcció, Matemàtiques, Administració d’Empreses i Màrqueting, Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, Economia, i Llenguatges i Sistemes Informàtics. Les estades es realitzaran en universitats de Dinamarca, Suècia, Itàlia, Irlanda, Escòcia, França, Regne Unit, Holanda i Espanya.

L’UJI oferirà 349 places en els estudis de doctorat per al curs 2018/2019
La Universitat Jaume I ha aprovat l’oferta de places dels programes de doctorat per al pròxim curs 2018/2019. En total s’oferiran 349 places, 52 més que en el curs passat. A més la universitat pública de Castelló inclourà dos nous programes de doctorat, un dedicat a les Ciències Biomèdiques i Salut i un altre Europeu Conjunt Marie-Sklodowska-Curie en Geoinformàtica, ambdós pendents d’autorització.

El Consell de Govern aprova el Pla de Promoció a la Investigació de la Universitat Jaume I per a l’any 2018
La  Universitat Jaume I dotarà amb prop de quatre milions d’euros el Pla de Promoció de la Investigació 2018 que ha sigut aprovat per unanimitat pel Consell de Govern. La universitat pública de Castelló realitza un gran esforç  per mantenir l’activitat d’investigació científica i desenvolupament tecnològic en un context de contenció de la despesa pública.

El Pla de Promoció de la Investigació 2018 contempla la posada en marxa de sis programes que inclouen diverses convocatòries d’ajudes i beques. El primer programa és per al foment de projectes d’investigació i contempla la convocatòria d’ajudes per la realització de projectes d’investigació científica i desenvolupament tecnològic i accions d’incentiu dels projectes i xarxes del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea.

El segon programa té com a objectiu promoure la mobilitat del personal investigador per a completar, ampliar i actualitzar la formació de personal investigador que no disposa d’un programa específic d’estades en centres d’investigació, així com facilitar la realització de doctorats internacionals. El tercer programa, de suport a la formació i incorporació de personal investigador, inclou quatre línies de treball: la convocatòria d’ajudes predoctorals per a la formació de personal investigador; la convocatòria d’ajudes postdoctorals per a la incorporació a grups d’investigació;  la convocatòria UJI-I3 de procediment selectiu per a identificar perfils docents i investigadors i àrees de coneixement a l’objecte de la incorporació d’investigadors i investigadores a l’UJI, i el cofinançament de contractes del Programa “Juan de la Cierva” i projecte d’I+D+i per a joves investigadors sense vinculació o amb vinculació temporal.

El quart programa, de foment de projectes de transferència de resultats de la investigació inclou la convocatòria StartUJI de Valorització de Resultats d’Investigació. El cinquè programa, de suport als grups d’investigació, inclou dos tipus d’ajudes, una dirigida als Grups d’Investigació d’Alt Rendiment, i una altra de continuïtat per als grups d’investigació. l´últim programa s’ha incorporat enguany i es tracta de donar suport a la difusió dels resultats d’investigació, per això és convocaran ajudes per la publicació de revistes científiques en els àmbits de les arts, les humanitats i les ciències socials i jurídiques.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions