ACOE

Avaluació de competències objectives estructurades
Última modificació: 06/02/2018 | Font: FCS

La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaime I i en col·laboració amb l'Hospital General Universitari de Castelló organitzen cada any l'Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ACOE) de l'alumnat de sisé de Medicina.

L'ACOE és una tècnica d'avaluació que supera els inconvenients de l'examen clínic tradicional de tipus test, els quals avaluen el “saber o el fet de saber com” (Miller, 1990). En l'ACOE la persona avaluada ha de desplaçar-se a través d'un conjunt de situacions clíniques mitjançant la utilització de diversos instruments, on a més de demostrar els seus coneixements, ha de demostrar com s'han d'aplicar.

La prova consisteix a avaluar les habilitats clíniques de l'alumnat de l'UJI, mitjançant un circuit d'estacions/simulacions per les quals l'alumnat rotara de forma consecutiva i on s'avaluaran habilitats i competències, tan transversals com aquelles relacionades amb les diferents especialitats medicoquirúrgicas.

Aquesta avaluació ens permet establir la qualitat d'un programa en termes de coneixements, habilitats i actituds. És necessari fer una predicció de la competència de l'estudiantado, en allò para el que han sigut preparats.

Per tot açò, l'examen clínic objectiu i estructurat (ACOE), és un format d'avaluació que sembla el més adequat per a demostrar la competència de l'estudiantado de Medicina.

Amb l'adaptació dels plans d'estudis de Medicina a l'espai europeu d'educació superior (EEES), la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I organitza l'avaluació clínica objectiva estructurada (ACOE). Aquesta prova, dissenyada i supervisada per la Conferència Nacional de Degans de Medicina assegura una avaluació unitària i homogènia, equiparable en continguts i competències a tots els graus en Medicina de l'Estat. Es tracta, per tant, d'una prova clau per a acreditar la titulació i la formació adequada dels nostres estudiants.

A l'UJI es realitza una ACOE des de segon curs, però la més important és l'ACOE  de sisè. El curs passat 2016/2017 varem organtizar la primera ACOE, aci teniu un vídeo de l'experiència.

Vídeo de reflexions de l'alumnat, del degà i del comitè sobre l'ACOE de la UJI.

 

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16