Universitat Jaume I - UJI - Castello

Futur estudiantat
Perfils

Situa'l

Campus Universitat Jaume I[Situa’ns al mapa!]

La Universitat Jaume I s’ubica en un únic campus a tan sols tres quilòmetres del centre de la ciutat de Castelló. Gaudiràs d’un clima suau gràcies a la proximitat a la mar Mediterrània, el que permet fer activitats a l’aire lliure la major part de l’any.


Com arribar

Estació de CastellóEn aquest apartat trobaràs les indicacions per arribar a Castelló de la Plana des de les províncies limítrofes en el teu cotxe, en tren o en autobús.

Si et desplaces des de:

Aragó

 • Carretera
  Duració aproximada: 1h 30 min.
  Distància: 166 km
  Te proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Regional: Terol-Sagunt + Rodalia: Sagunt-Castelló de la Plana (C6)
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia AVSA, ofereix un servei de trajecte directe entre Terol i Castelló.
  Per a més informació: www.avsa.es

Tarragona

 • Carretera
  Duració aproximada: 2 hores
  Distància: 188 km
  Te proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Euromed, Arco, Regional Express, Alaris, Talgo
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia ALSA, ofereix un servei de trajecte directe entre Tarragona i Castelló.
  Per a més informació: www.alsa.es

València

 • Carretera
  Duració aproximada: 1 hora
  Distància: 76 km
  Te proposem el següent recorregut: [google] - [guiarepsol] - [viamichelin]
 • Tren
  Rodalia: València-Castelló de la Plana (C6)
  Per a més informació: www.renfe.es
 • Autobús
  La companyia HIFE ofereix un servei de trajecte directe entre València i Castelló.
  Per a més informació: www.hife.es

Ja has arribat a Castelló. I ara, com véns a l'UJI?

La proximitat de l’UJI a la ciutat de Castelló de la Plana i a l’estació de trens i d’autobusos, el traçat urbà d’aquesta zona de la ciutat, juntament amb l’àmplia oferta de transport, permet que per arribar al campus es puga elegir entre el transport públic, la bicicleta o un trajecte agradable caminant.

TRAM

TRAMEl nou transport de via reservada de Castelló comunica cada cinc minuts l’estació de trens i d’autobusos amb el campus de l’UJI. El TRAM és un mitjà de transport elèctric, còmode, eficient i sostenible, que ha modificat els hàbits de desplaçament de la comunitat universitària.

Els bitllets i els abonaments poden adquirir-se directament al TRAM.

Per a més informació:

Autobús

La Universitat Jaume I està unida a les diferents zones de la ciutat mitjançant 4 línies d’autobusos. Totes tenen parada a l’estació de trens i d’autobusos.
Els bitllets i els abonaments poden adquirir-se a l’autobús.

Per a més informació:

Cotxe

Si vols desplaçar-te a la universitat amb el teu cotxe al campus disposes d’àmplies zones de pàrquing enjardinades i et recomanem que t’apuntes a la campanya “4x4, 4 rodes, 4 persones”, el programa de l’UJI per a compartir cotxe. Et permetrà estalviar i fer amistats. Comparteix el cotxe per a venir al campus i contribueix a un medi ambient més net.

Bicicleta

Bicicletes UJILa xarxa de carril bici de la ciutat connecta l’estació de trens i d’autobusos amb l’UJI. Hi ha dos serveis gratuïts de préstec de bicicletes a la teua disposició:

 • El servei de préstec BICICAS gestionat per l’Ajuntament de Castelló consisteix en una xarxa automatitzada de punts d’abastiment de bicicletes per a usar-les a la ciutat. Es pot consultar per Internet la disponibilitat de bicicletes en cada punt.
   
 • El Servei d’Esports de l’UJI ofereix un servei de lloguer gratuït de bicicletes per a la comunitat universitària.

Caminant

L’escassa distància que separa el campus amb l’estació de trens i d’autobusos permet que pugues arribar a l’UJI fent un passeig molt agradable de 15 minuts, i d’uns 25 minuts si véns des del centre de la ciutat. L’avinguda que uneix la universitat amb la ciutat disposa de voreres amples i carril bici independent.

Castelló. Ciutat i província

Morella. Província de CastellóCastelló de la Plana és una acollidora ciutat d’aproximadament 180.000 habitants que se situa entre les muntanyes del paratge natural del Desert de les Palmes i el mar Mediterrani. Al llarg de la zona costanera, el paisatge combina immenses extensions d’horts de tarongers amb 120 km d’excel·lents platges, banyades per les tranquil·les i càlides aigües del Mediterrani. Terra dins, el paisatge canvia ràpidament. La província de Castelló és la segona més muntanyosa d’Espanya, i posseeix un ric patrimoni cultural, històric i paisatgístic a les seues comarques de l’interior.

El clima mediterrani que envolta la ciutat fa que les temperatures siguen suaus i agradables, amb una mitjana de 27º C a l’estiu i 18º C a l’hivern; és una de les poques ciutats on pots gaudir de més de 300 dies de sol a l’any amb bona temperatura. Això et permetrà la pràctica d’activitats a l’aire lliure en qualsevol època de l’any.

Castelló ha crescut molt en els últims anys. És una ciutat que, sense oblidar la seua tradició, dóna passos engegantits cap al futur, i bona mostra del creixement cultural i desenvolupament econòmic de la ciutat són: la Universitat Jaume I, l’Auditori i Palau de Congressos, el Museu de Belles Arts, el port esportiu, etc., sense oblidar els prometedors projectes que s’estan començant a posar en marxa.

Vols saber més?

Castelló de la Plana, monument in motion

Les seus: Programa Campus obert

Llotja del Cànem. Seu de la CiutatGràcies al programa Campus Obert, la universitat estén la seua presència per tota la província de Castelló i el seu entorn d’influència, mitjançant la difusió de la cultura universitària i l’oferiment de formació, serveis i activitats culturals a les diferents comarques.

Les seus es converteixen en una extensió del campus, de forma que les persones interessades d’aquestes zones poden accedir en les mateixes condicions que la ciutadania de Castelló de la Plana a les activitats organitzades per l’UJI.

Actualment, hi ha 6 seus en funcionament, que disposen d’instal·lacions similars i uns serveis comuns:

No et pots perdre els nous projectes de Campus Obert i les jornades i activitats que es realitzen a les seus. Entra a www.campusobert.uji.es i trau-li partit a aquesta expansió de la Universitat.


Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Data de modificació: 28/04/2014 12:42
Informació i consultes: Bústia UJI | Polítiques generals i de campus
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16